27/07/2023 28/07/2023 O Αγιασμός για την έναρξη του Ιεροραφείου της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο, σε ιδιόκτητο χώρο δίπλα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μπουκόμπας. Όραμα της Ιεραποστολικής Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας είναι να καταστεί αυτάρκης σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο στόχος κάθε ιεραποστολής....
27 Ιουλίου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 2:14

Αγιασμός έναρξης λειτουργίας του Ιεροραφείου της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης λειτουργίας του Ιεροραφείου της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας

O Αγιασμός για την έναρξη του Ιεροραφείου της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο, σε ιδιόκτητο χώρο δίπλα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μπουκόμπας.

Όραμα της Ιεραποστολικής Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας είναι να καταστεί αυτάρκης σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο στόχος κάθε ιεραποστολής. Να καταστεί αυτόνομος και σε στελέχη, αλλά οικονομικά και στην εκκλησιαστική τέχνη.

Η αρχή έγινε με την οργάνωση του Ιεροραφείου της Επισκοπής, λόγω των αναγκών των πολλών ιερέων και των πολλών ναών. Αυτό ήταν μια πρωτοβουλία των πρεσβυτέρων, και αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Σύναξη τους.

Όπως γνωστοποιεί η Ιερά Επισκοπή, οι ιερείς χρειάζονται ζωστικά, γιλέκα, ράσα, σκουφιά, άμφια. Οι Ναοί θέλουν καλύμματα για τα Ιερά Σκεύη, για την Αγία Τράπεζα, κουρτίνες για την Ωραία Πύλη. Οι άνθρωποι που διακονούν το ναό, κατηχητές, ιεροψάλτες, αναγνώστες, υποδιάκονοι, τα παιδιά του Ιερού χρειάζονται τη δική τους στολή.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε ιεροράπτριες που θα έλθουν έστω για ένα διάστημα στην Τανζανία και θα διδάξουν τον τρόπο της κατασκευής κυρίως των Αμφίων διότι είναι ανάγκη η Ορθόδοξη Λατρεία να τελείται με ευπρέπεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων