28/07/2023 29/07/2023 Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 με την τέλεση Αγρυπνίας και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, παρουσία του Πρίγκιπα Φιλίππου της Σερβίας ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Μονή. Μετά από πρόσκληση της αδελφότητας, της πανηγύρεως προεξήρχε...
28 Ιουλίου, 2023 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2023 - 6:10

Η εορτή της Σύναξης της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύναξης της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 με την τέλεση Αγρυπνίας και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, παρουσία του Πρίγκιπα Φιλίππου της Σερβίας ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Μονή.

Μετά από πρόσκληση της αδελφότητας, της πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Χβόσταν κ. Αλέξιος, Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Σερβίας. Ο Πανιερώτατος συνδέεται στενά με τη Μονή για τουλάχιστον 51 χρόνια, καθώς επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος το 1972 ως λαϊκός μαζί με ομάδα φοιτητών θεολογίας της οποίας επικεφαλής ήταν ο καθηγητής τους, ο μετέπειτα μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Χβόσταν κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Μεθόδιο, Αγιορείτες Πατέρες και ιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη με τη συνοδεία του στον δεξιό χορό, και Πατέρες από το Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη στον αριστερό χορό.

Σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Πανηγυρική Τράπεζα.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων