31/07/2023 31/07/2023 Πρακτικές προτροπές στους πιστούς για την προτεραιότητα του πνευματικού έναντι του υλικού έδωσε από την Ιερά Μονή Πασαρέα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Η’ Ματθαίου η οποία αναφερόταν στο πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων.  «Πρώτον, ο άνθρωπος είναι ένα πνευματικό, λογικό ον προικισμένο με θέληση και συναίσθημα. Επομένως, πρέπει...
31 Ιουλίου, 2023 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 9:35

Πατριάρχης Ρουμανίας: “Ο Σωτήρας μας διδάσκει να είμαστε οικονόμοι, όχι σπάταλοι”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: “Ο Σωτήρας μας διδάσκει να είμαστε οικονόμοι, όχι σπάταλοι”

Πρακτικές προτροπές στους πιστούς για την προτεραιότητα του πνευματικού έναντι του υλικού έδωσε από την Ιερά Μονή Πασαρέα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Η’ Ματθαίου η οποία αναφερόταν στο πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων. 

«Πρώτον, ο άνθρωπος είναι ένα πνευματικό, λογικό ον προικισμένο με θέληση και συναίσθημα. Επομένως, πρέπει πρώτα να τραφεί με τα πνευματικά νοήματα από την Αγία Γραφή και από τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας. Μετά από αυτό τρέφεται και το σώμα», είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

«Ο σωτήρας Ιησούς Χριστός δεν ξεχνά ότι και ο άνθρωπος έχει σώμα. Πρώτα έθρεψε την ψυχή κηρύττοντας το Ευαγγέλιο της αιώνιας ζωής, θεράπευε τους αρρώστους και μετά πρόσταξε τους μαθητές να ταΐσουν τους πεινασμένους», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ολοκλήρωσε το κήρυγμά του επισημαίνοντας ορισμένες πρακτικές, επίκαιρες και χρήσιμες για την κοινωνία πτυχές, που προκύπτουν από την ευαγγελική περικοπή στο σήμερα.

«Ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός δίδαξε τους μαθητές να μην σπαταλούν, και ό,τι απέμενε συγκεντρώθηκε σε καλάθια για να χρησιμοποιηθεί. Έτσι ο Σωτήρας μας διδάσκει να είμαστε οικονόμοι, όχι σπάταλοι», σημείωσε ο Πατριάρχης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του αγιασμού της νέας λειψανοθήκης της Μονής στην οποία θα τοποθετηθούν ιερά λείψανα 18 μαρτύρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων