31/07/2023 31/07/2023 Το πρωΐ της Δευτέρας, 18ης /31ης Ιουλίου 2023, μετά την θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε επί του Φρικτού Γολγοθά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπό της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος του μακαριστού Πατριαρχικού Επιτρόπου Άκκρης – Πτολεμαΐδος Αρχιμανδρίτου π. Φιλοθέου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά διάρκεια εργασίας συντηρήσεως...
31 Ιουλίου, 2023 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 15:03

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου επί του Φρικτού Γολγοθά

Διαδώστε:
Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου επί του Φρικτού Γολγοθά

Το πρωΐ της Δευτέρας, 18ης /31ης Ιουλίου 2023, μετά την θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε επί του Φρικτού Γολγοθά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπό της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος του μακαριστού Πατριαρχικού Επιτρόπου Άκκρης – Πτολεμαΐδος Αρχιμανδρίτου π. Φιλοθέου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά διάρκεια εργασίας συντηρήσεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άκκρης.

Του μνημοσύνου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνγχοροστατούντων Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερομονάχων και Ιεροδιακόνων και συμπροσευχομένων μοναχών, μοναζουσών και πιστών, “εκτιμώντων την μνήμην του εκλιπόντος και δεομένων υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού εν χώρα ζώντων μετά δικαίων”.

Μετά την απόλυση του μνημοσύνου ο Μακαριώτατος και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα ανήλθαν στο Πατριαρχείο, ένθα προσηνέχθη η «μακαρία».

Δείτε επίσης: 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων