01/08/2023 01/08/2023 Στο Κοιμητήριο της Αγίας Σιών βρέθηκε ο Πρόεδρος των Οικονομικών και Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος με ομάδα Αγιοταφιτών. Σκοπός της επισκέψεως τους ήταν να εξηγήσουν στους συγγενείς των εκεί εντεταφιασμένων, ότι οι διενεργούμενες εκεί ανασκαφές από Γερμανική Αρχαιολογική Εταιρεία τυγχάνουν της εγκρίσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Χριστιανών...
01 Αυγούστου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 10:14

Αντιπροσωπεία Αγιοταφιτών στο Κοιμητήριο της Αγίας Σιών

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία Αγιοταφιτών στο Κοιμητήριο της Αγίας Σιών

Στο Κοιμητήριο της Αγίας Σιών βρέθηκε ο Πρόεδρος των Οικονομικών και Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος με ομάδα Αγιοταφιτών.

Σκοπός της επισκέψεως τους ήταν να εξηγήσουν στους συγγενείς των εκεί εντεταφιασμένων, ότι οι διενεργούμενες εκεί ανασκαφές από Γερμανική Αρχαιολογική Εταιρεία τυγχάνουν της εγκρίσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Χριστιανών επί της Αγίας Σιών.

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων έχει αναθέσει σε Γερμανική Αρχαιολογική Εταιρεία υπό τον καθηγητή κ. Dr. Dieter Vieweger την διενέργεια ανασκαφών στον χώρο του οικοπέδου και του Κοιμητηρίου επί του λόφου της Αγίας Σιών δίπλα στην Πατριαρχική Σχολή.

Όπως αναφέρεται από την Σιωνίτιδα Εκκλησία οι ανασκαφές είναι προς όφελος του Πατριαρχείου και του ποιμνίου και διενεργούνται με απόλυτο σεβασμό προς τους τάφους των εκεί ενταφιασμένων Αγιοταφιτών Πατέρων και Ορθοδόξων πιστών.

Διαβάστε επίσης: Διενέργεια ανασκαφών στην Αγία Σιών από Γερμανική Αρχαιολογική Εταιρεία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων