01/08/2023 01/08/2023 Τα Εγκαίνια του ανακαινισμένου Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 30 Ιουλίου.  Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ενώ παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαυίδ και ο οικείος...
01 Αυγούστου, 2023 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 12:50

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Επισκοπείο της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Επισκοπείο της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Εγκαίνια του ανακαινισμένου Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 30 Ιουλίου. 

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ενώ παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαυίδ και ο οικείος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Ως ημέρα χαράς χαρακτήρισε το γεγονός αυτό για την τοπική Εκκλησία ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην όλη πορεία για να φτάσει το Επισκοπείο στην σημερινή του μορφή.

“Δεν ανακαινίστηκε ο χώρος αυτός για τον Επίσκοπο, αλλά για την πόλη και γενικότερα για όλη την επαρχία του Βοϊου, μία περιοχή της ελληνικότατης Μακεδονίας μας, της  Ελλάδας μας, με πλούσια ελληνοχριστιανική παράδοση, ένδοξο παρελθόν, πολιτισμό, αρχοντιά, ευσέβεια και φιλόξενο πνεύμα”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων