06/08/2023 06/08/2023 Το εντυπωσιακό κτίριο του Πύργου της Μεταμορφώσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αποτελεί ένα μεγάλης σημασίας μνημείο της αθωνικής αρχιτεκτονικής, δεδομένου ότι συνιστά σημαντικότατο δείγμα της βυζαντινής οχυρωματικής. Με τη διαρκή του κατοίκηση, διασώζει και στοιχεία της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε στα νεώτερα χρόνια. Ο Πύργος Μεταμορφώσεως βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του περιβόλου, στη...
06 Αυγούστου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 13:24

Ο Πύργος της Μεταμορφώσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Πύργος της Μεταμορφώσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εντυπωσιακό κτίριο του Πύργου της Μεταμορφώσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αποτελεί ένα μεγάλης σημασίας μνημείο της αθωνικής αρχιτεκτονικής, δεδομένου ότι συνιστά σημαντικότατο δείγμα της βυζαντινής οχυρωματικής. Με τη διαρκή του κατοίκηση, διασώζει και στοιχεία της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε στα νεώτερα χρόνια.

Ο Πύργος Μεταμορφώσεως βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του περιβόλου, στη νότια κορυφή του περίπου τριγωνικού σχήματος της κάτοψης του μοναστηριού. Είναι ο υψηλότερος Πύργος στην Ιερά Μονή, με ύψος περίπου 29μ. από την αυλή.

Κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα ή και παλαιότερα, και δέχθηκε πολλές μετασκευές.

 

Πηγή: vatopedi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων