14/08/2023 14/08/2023 Ιερά Παράκληση ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της “Γιάτρισσας” τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, με τον πλήθος των πιστών να συρρέει για να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου.  Η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο οποίος κήρυξε...
14 Αυγούστου, 2023 - 12:08

Πλήθος πιστών προσκύνησε κατά την Παράκληση την Παναγία την “Γιάτρισσα”

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών προσκύνησε κατά την Παράκληση την Παναγία την “Γιάτρισσα”

Ιερά Παράκληση ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της “Γιάτρισσας” τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, με τον πλήθος των πιστών να συρρέει για να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου. 

Η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που διαρκώς προσήρχετο για να προσκυνήσει και να λάβει τας ευλογίας της Παναγίας της «Γιάτρισσας».

Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού βήματος παρέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ευχαρίστησε και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Παρέστη στην ακολουθία ο πρ. Υπουργός και Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης μετά της συζύγου του.

Η Θαυματουργός αυτή Εικόνα, με τρόπο θαυμαστό και υπέρλογο, χαρίστηκε- δωρίσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία η Ίδια η Παναγία παρήγγειλε στην επί 5 και πλέον δεκαετίες κάτοχο της Εικόνος κα Αλεξάνδρα Θεοδοσιάδου-Χατζηγηροράκη όπως την δωρίσει καθώς: «Με περιμένει πολύς κόσμος εκεί, να με προσκυνήσει και να τον γιατρέψω».

Η επίσημη υποδοχή της εικόνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Αυγούστου 2023.

Διαβάστε επίσης: 

Χιλιάδες λαού προσκυνούν την Παναγία την «Γιάτρισσα» στην Κίσαμο – Οι πιστοί αποθέτουν το δάκρυ, την ελπίδα, τον στεναγμό τους σε Εκείνην

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων