17/08/2023 17/08/2023 Στη σπουδαιότητα της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο εκκλησίασμα την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα οι κατηχούμενοι στην Μπουάνγκα του Τσάτο, μία πόλη 500.000 κατοίκων η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο της νότιας πλευράς της λίμνης Βικτώριας, δήλωσαν ότι “η Θεία...
17 Αυγούστου, 2023 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 9:35

Η Θεία Λειτουργία της Ορθοδοξίας κάνει τη διαφορά από τις άλλες “ψευτοεκκλησίες”

Διαδώστε:
Η Θεία Λειτουργία της Ορθοδοξίας κάνει τη διαφορά από τις άλλες “ψευτοεκκλησίες”

Στη σπουδαιότητα της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο εκκλησίασμα την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα οι κατηχούμενοι στην Μπουάνγκα του Τσάτο, μία πόλη 500.000 κατοίκων η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο της νότιας πλευράς της λίμνης Βικτώριας, δήλωσαν ότι “η Θεία Λειτουργία της Ορθοδοξίας κάνει τη διαφορά από τις άλλες “ψευτοεκκλησίες””.

Η απάντηση έδωσε την ευκαιρία στον Θεοφιλέστατο να μιλήσει με στους κατηχούμενους, για την Θεία Λειτουργία. Γι’ αυτό το μοναδικό θησαυρό που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Στην ιεραποστολή στην Αφρική και όχι μόνο δίδεται ιδιαίτερη βάση στην μύηση των κατηχουμένων στην λειτουργική ζωή και στα μυστήρια της Εκκλησίας. Σκοπός είναι η κατηχούμενοι όχι μόνο να πιστέψουν στον Κύριο της αληθούς πίστεως, αλλά να κάνουν βίωμα αυτή την πίστη και να προγευθούν τα άνω μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο οποίο λαμβάνεται το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων