24/08/2023 24/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 2023, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής, όπου κήρυξε τον θείο λόγο, εξαίροντας τον βίο και το έργο του...
24 Αυγούστου, 2023 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 17:01

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 2023, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής, όπου κήρυξε τον θείο λόγο, εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το όποίον είναι περισσότερον επίκαιρον σήμερα, προτρέποντας παραλλήλως τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ως άνω Πανηγυρίζοντα Ναόν και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριον της Ενορίας, Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην Γρηγόριον Βουλγαρέλην και όλους όσους συνετέλεσαν στην εύρυθμον διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Η ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων