31/08/2023 31/08/2023 Επιμνημόσυνη Δέηση ενώπιον του αδριάντα του Ήρωα Ιερέως Νικολάου Κόκκινου – Παπα-Κρανιώτη, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας Κράνας Μυλοποτάμου. Για τον Ήρωα Παπα-Κρανιώτη μίλησε εμπνευσμένα ο κ. Μιχαήλ Παπαηλιάκης, Γεωπόνος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ερευνητής. Στη συνέχεια, από...
31 Αυγούστου, 2023 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 16:08

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Ενορία Κράνας Μυλοποτάμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Ενορία Κράνας Μυλοποτάμου

Επιμνημόσυνη Δέηση ενώπιον του αδριάντα του Ήρωα Ιερέως Νικολάου Κόκκινου – Παπα-Κρανιώτη, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας Κράνας Μυλοποτάμου.

Για τον Ήρωα Παπα-Κρανιώτη μίλησε εμπνευσμένα ο κ. Μιχαήλ Παπαηλιάκης, Γεωπόνος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ερευνητής.
Στη συνέχεια, από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ενορίας, παρετέθη, στον προαύλειο χώρο της Εκκλησίας, πλούσια κρητική φιλοξενία. Επίσης, παραδοσιακοί κρητικοί καλλιτέχνες απέδωσαν και τραγούδησαν ειδικό τραγούδι, αφιερωμένο στον Ήρωα Παπα-Κρανιώτη, χιλίαρχο του Μυλοποτάμου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, εκπρόσωποι αρχών, φορέων, των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής, 27ης Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ε΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μυρθιανού, ο οποίος εξυπηρετεί την Ενορία, και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων