05/09/2023 05/09/2023 Για τα συνεχόμενα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια κατά των χριστιανών στους Αγίους Τόπους ενημερώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο Κριστιάν Τέρες, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Ρουμάνος Ευρωβουλετής επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στην έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 10:20

Ιεροσολύμων: Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παίξει ρόλο στην επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Ιεροσολύμων: Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παίξει ρόλο στην επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Για τα συνεχόμενα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια κατά των χριστιανών στους Αγίους Τόπους ενημερώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο Κριστιάν Τέρες, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ρουμάνος Ευρωβουλετής επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στην έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τους Αγίους Τόπους.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Τέρες ο κ.κ. Θεόφιλος μίλησε για το έργο του Πατριαρχείου ως του αρχαιότερου εκκλησιαστικού ιδρύματος στους Αγίους Τόπους, για τα περιστατικά βίας κατά των Χριστιανών και για τον ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία στέγαζε για αιώνες τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης την ύψιστη σημασία της επένδυσης στα εκπαιδευτικά συστήματα ως μία από τις καλύτερες μεθόδους μετάδοσης των αξιών και της συνύπαρξης.

Ο κ. Τέρες έδειξε ενδιαφέρον για τις απόψεις του Μακαριωτάτου και τόνισε ότι να τις μεταφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων