07/09/2023 07/09/2023 Το μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. “Η Εκκλησία θα στέκεται δίπλα σας, θα αφουγκράζεται τους αγώνες και τίς αγωνίες σας και θα σας συνδράμει με τις προσευχές, με τα κατηχητικά σχολεία και με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο,...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 13:41

Μήνυμα Μητροπολίτη Άρτης προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη νέα σχολική χρονιά

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Άρτης προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη νέα σχολική χρονιά

Το μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. “Η Εκκλησία θα στέκεται δίπλα σας, θα αφουγκράζεται τους αγώνες και τίς αγωνίες σας και θα σας συνδράμει με τις προσευχές, με τα κατηχητικά σχολεία και με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, που η κάθε ανάγκη υπαγορεύει”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Παρακάτω το μήνυμα του Μητροπολίτη Άρτης:

Αγαπητά μου παιδιά,

σήμερα ξανοίγεται μπροστά σας μια νέα σχολική χρονιά. Αγκαλιάστε την ως ευκαιρία. Ευκαιρία να γνωρίσετε τα μυστήρια της ζωής, να ανακαλύψετε την αλήθεια της, να χαρείτε την γνωριμία με τον εαυτό σας.

Η μόρφωση, η επιτυχία και η ευτυχία προϋποθέτουν ισορροπημένο ήθος, ποιότητα ζωής και ανιδιοτελείς προσωπικές επιλογές προσφοράς και προόδου.

Μορφωμένος σημαίνει έντιμος, ειρηνικός, ανεκτικός, επιεικής, εγκρατής, επιμελής, οριοθετημένος, φιλάνθρωπος, αμερόληπτος και ανυπόκριτος.

Μορφωμένος είναι αυτός, που διαρκώς εμπλουτίζει την καρδιά του με πίστη, ελπίδα και αγάπη, με απλότητα, ταπείνωση και αρετές.

Μορφωμένος σημαίνει σύμμορφος του αγωνοθέτη και συναγωνιστή Ιησού Χριστού, ο Οποίος είθε να είναι τιμονιέρης στην ζωή σας.

Καλά μου παιδιά, εύχομαι απ’ τα βάθη της καρδιάς μου στον καθένα από εσάς προσωπικά, στους εκπαιδευτικούς σας και στους γονείς σας καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά. Η Εκκλησία θα στέκεται δίπλα σας, θα αφουγκράζεται τους αγώνες και τίς αγωνίες σας και θα σας συνδράμει με τις προσευχές, με τα κατηχητικά σχολεία και με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, που η κάθε ανάγκη υπαγορεύει.

Με εγκάρδιες ευχές

† ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων