08/09/2023 08/09/2023 Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας διορίστηκε από τον Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως νέος Πρόεδρος του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σύμφωνα μες την ανακοίνωση: “Διά Πατριαρχικού Γράμματος με ημερομηνίαν την 7ην Σεπτεμβρίου 2023, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναγγέλλει νέους διορισμούς εις το Γραφείον της Ορθοδόξου Εκκκλησίας παρά...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 9:12

Ο Βελγίου Αθηναγόρας διορίστηκε Πρόεδρος του Γραφείου Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ε.Ε.

Διαδώστε:
Ο Βελγίου Αθηναγόρας διορίστηκε Πρόεδρος του Γραφείου Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ε.Ε.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας διορίστηκε από τον Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως νέος Πρόεδρος του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα μες την ανακοίνωση: “Διά Πατριαρχικού Γράμματος με ημερομηνίαν την 7ην Σεπτεμβρίου 2023, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναγγέλλει νέους διορισμούς εις το Γραφείον της Ορθοδόξου Εκκκλησίας παρά τη Ευρωπαική Ενώσει. Διορίζεται πρόεδρος του Γραφείου ο μέχρι τούδε επόπτης αυτού Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας”.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αιμιλιανός Μπογιάννου, ο οποίος ήτο αρχικώς (από το 2004) γραμματεύς του Γραφείου και από του έτους 2014 διευθυντής αυτού, απαλλάσσεται των καθηκόντων του, ενώ οι Πρωτοπρεσβύτεροι Δρ. Κωνσταντίνος Κενανίδης και κ. Pawel Cecha, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, διορίζονται ο μεν πρώτος γενικός γραμματεύς ο δε δεύτερος σύμβουλος του εν λόγω Γραφείου.

Το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τον μήνα Αύγουστο του έτους 1994 και λειτουργεί από τον μήνα Ιανουάριο του 1995. Εποπτεύετο υπό του Μητροπολίτου Βελγίου και είχε ως πρώτον αυτού διευθυντή τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Εμμανουήλ Αδαμάκη (νυν Μητροπολίτη της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος).

Από της ιδρύσεως της CROCEU (Επιτροπή Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει), ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προεδρεύει αυτής της Επιτροπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων