09/09/2023 09/09/2023 Το πρώτο ορθόδοξο Νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία Μαλασεβτσί της Σόφιας, ανοίγει τις πόρτες του για να δεχθεί παιδιά ηλικίας 2 έως 6 ετών για το νέο σχολικό έτος. Μέσα από το σχολικό πρόγραμμα, οι μικροί μαθητές θα εξοικειωθούν με τον ορθόδοξο πολιτισμό και θα αναπτύξουν...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2023 - 13:01

Βουλγαρία: Το πρώτο Ορθόδοξο Νηπιαγωγείο ανοίγει τις πόρτες του

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Το πρώτο Ορθόδοξο Νηπιαγωγείο ανοίγει τις πόρτες του

Το πρώτο ορθόδοξο Νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία Μαλασεβτσί της Σόφιας, ανοίγει τις πόρτες του για να δεχθεί παιδιά ηλικίας 2 έως 6 ετών για το νέο σχολικό έτος. Μέσα από το σχολικό πρόγραμμα, οι μικροί μαθητές θα εξοικειωθούν με τον ορθόδοξο πολιτισμό και θα αναπτύξουν στο μέγιστο τις πνευματικές, συναισθηματικές και δημιουργικές τους ικανότητες.

Η παιδαγωγική εκπαιδευτική ομάδα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ικανότητας αρμονικής επικοινωνίας με καλοσύνη. Στόχος είναι, οι μικροί μαθητές να καλλιεργήσουν μέσα τους την αγάπη και την υπομονή, που αποτελούν τη βάση της ικανότητας απόκτησης φίλων, οικογένειας, καθώς και εποικοδομητικών σχέσεων με την ομάδα.

Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για μια ενεργή δημιουργική στάση απέναντι στην πραγματικότητα, μουσικές δραστηριότητες και χορούς που δημιουργούν θετικά συναισθήματα και συγκινήσεις στα παιδιά.

Μια φορά την εβδομάδα, τα παιδιά θα επισκέπτονται τον Ιερό Ναό, συμμετέχοντας στην λειτουργική ζωή της εκκλησίας.

Καθημερινά θα μελετούν αγγλικά, τα οποία διδάσκονται με ελκυστικό τρόπο που δεν επιβαρύνει τον ψυχισμό των παιδιών. Θα προγραμματίζονται επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί τέχνης, θέατρα, και οπερέτα.

Επίσης, τα παιδιά θα μπορούν να φυτεύουν και να φροντίζουν τις δικές του καλλιέργειες λουλουδιών ή λαχανικών, με στόχο να οικοδομήσουν μια οικολογική κουλτούρα.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων