09/09/2023 09/09/2023 Επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στη πόλη Αρζαμάς και στο Μουσείο του Πατριαρχείου Μόσχας που βρίσκεται εντός του Ναού, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023. Κατά την επίσκεψη του ο Ρώσος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον Προεδρικό Αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Βόλγα Ιγκόρ Κομάροφ, τον Κυβερνήτη της...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2023 - 15:43

Επίσκεψη Πούτιν σε προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Νίζνι Νοβγκορόντ

Διαδώστε:
Επίσκεψη Πούτιν σε προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Νίζνι Νοβγκορόντ

Επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στη πόλη Αρζαμάς και στο Μουσείο του Πατριαρχείου Μόσχας που βρίσκεται εντός του Ναού, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατά την επίσκεψη του ο Ρώσος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον Προεδρικό Αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Βόλγα Ιγκόρ Κομάροφ, τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Νίζνι Νοβγκοροντ Γκλεμπ Νικίτιν και τον Μητροπολίτη Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιο.

Στο Μουσείο του Πατριαρχείου Μόσχας ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεναγήθηκε στο τμήμα που σχετίζεται με το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του συγκροτήματος προσκυνηματικού τουρισμού Αρζαμάς – Ντιβέγιεβο – Σάρωφ.

Σημειώνεται ότι το 2018 ξεκίνησε ένα μεγάλης κλίμακας έργο στην περιοχή του Νίζνι Νοβγκορόντ με την υποστήριξη του Ρώσου Προέδρου και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Ο Αρζαμάς είναι μια αρχαία πόλη η οποία έχει χαρακτηριστεί ως οικισμός και τουριστικό κέντρο ιστορικής σημασίας. Το Ντιβέγιεβο είναι ένας παραδοσιακός προορισμός προσκυνηματικού τουρισμού, ενώ το Σάρωφ είναι ερευνητικό και πνευματικό κέντρο.

Το ποσό της δαπάνης για την ανάπτυξη αυτού του συγκροτήματος προσκυνηματικού τουρισμού ανέρχεται σε περισσότερα από 34 δισεκατομμύρια ρούβλια και αφορά 126 έργα για την οδοποιία, τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, την αστική ανάπτυξη, την συντήρηση χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, καθώς και τις υποδομές εκπαίδευσης, υγείας και τουρισμού.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Περιφέρεια Νίζνι Νοβγκορόντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής στην οποία έκανε δώρο μια εικόνα της Παναγίας Θεοδωρόβσκαγιας που χρονολογείται μεταξύ του 17ου και 18ου αιώνα.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στη πόλη Αρζαμάς:

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων