11/09/2023 11/09/2023 Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στον Παναμά. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής από την περασμένη Πέμπτη. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της χώρας, ενώ στο...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 13:04

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Παναμά

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Παναμά

Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στον Παναμά. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής από την περασμένη Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της χώρας, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η Ελληνική Κοινότητα του Παναμά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Παναμά, Laurentino Cortizo. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την εποικοδομητική συζήτηση την οποία είχαν.

“Τιμή μου που με υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Laurentino ‘Nito’ Cortizo στην όμορφη χώρα του #Παναμά, με αφορμή τον εορτασμό των 510 χρόνων της Προστάτιδας της, Santa María La Antigua. Η Ελληνική μας Κοινότητα εδώ αποτελεί ζωτικό κομμάτι της Παναμά”, έγραψε ο Σεβασμιώτατος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντηση.

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση και με την Υπουργό Εξωτερικών, Janaina Tewaney, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί ο Ελληνισμός με τον Παναμά μέσω της δραστήριας Ελληνικής παροικίας.

Χθες, Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σήμερα, τελευταία ημέρα της επίσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Atenea, ένα τοπικό Ελληνικό Σχολείο, όπου θα τελέσει Μνημόσυνο προς τιμήν του ιδρυτή του και θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές.

Δείτε επίσης: 

Ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Παναμά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων