12/09/2023 12/09/2023 Το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, ημέρας έναρξης της σχολικής χρονιάς, τελέσθηκε για πρώτη φορά ο αγιασμός του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπάκτου. Το Εσπερινό ΕΠΑΛ που ιδρύθηκε φέτος, στεγάζεται στα ανακαινιζόμενα κτήρια του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και φιλοξενεί εργαζόμενους μαθητές. Τον αγιασμό της έναρξης τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Μετά τον...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 13:49

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η έναρξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ ήταν μια κατάκτηση για την οποία όλοι αγωνισθήκαμε

Διαδώστε:
Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η έναρξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ ήταν μια κατάκτηση για την οποία όλοι αγωνισθήκαμε

Το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, ημέρας έναρξης της σχολικής χρονιάς, τελέσθηκε για πρώτη φορά ο αγιασμός του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπάκτου.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ που ιδρύθηκε φέτος, στεγάζεται στα ανακαινιζόμενα κτήρια του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και φιλοξενεί εργαζόμενους μαθητές.

Τον αγιασμό της έναρξης τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την φράση του Δημοσθένους από τον Α΄ Ολυνθιακό που είναι: «Το φυλάξαι ταγαθά του κτήσασθαι χαλεπώτερον είναι», δηλαδή είναι δυσκολότερον να διαφυλάξης ένα αγαθό από το να το αποκτήσης, διότι η διατήρηση ενός αγαθού που απέκτησε κανείς απαιτεί θυσίες.

Στην συνέχεια είπε ότι η έναρξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ναύπακτο ήταν μια κατάκτηση για την οποία όλοι αγωνισθήκαμε. Και ο ίδιος επενέβη σε μια δύσκολη καμπή της υπόθεσης αυτής. Αλλά πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες για να διαφυλαχθή.

Ευχήθηκε να έχει επιτυχίες και να σπουδάζουν μαθητές, οι οποίοι εργάζονται τα πρωινά και να μορφώνονται για το καλό των ιδίων και όλης της κοινωνίας.

Στην έναρξη παρευρέθησαν και ομίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Βασίλειος Γκίζας, ο πρώην βουλευτής Αιτ/νίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος καθώς και ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Ευάγγελος Μακρυγιώργος οι οποίοι αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο του Σεβασμιωτάτου στην ίδρυση του απογευματινού αυτού Σχολείου στην Ναύπακτο. Παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Τάκης Λουκόπουλος, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος και πολιτευτές.

Δείτε Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων