18/09/2023 18/09/2023 Σε πένθιμο κλίμα, με κατ’ άνθρωπον θλίψη, αλλά με την βέβαιη ελπίδα της Ανάστασης και της αιώνιας ζωής που χαρίζει στους δούλους Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας Αθηνών, η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μεγάλου Αρχιμανδρίτη του Αλεξανδρινού Θρόνου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 14:27

Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη

Σε πένθιμο κλίμα, με κατ’ άνθρωπον θλίψη, αλλά με την βέβαιη ελπίδα της Ανάστασης και της αιώνιας ζωής που χαρίζει στους δούλους Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας Αθηνών, η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μεγάλου Αρχιμανδρίτη του Αλεξανδρινού Θρόνου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης κυρού Χρυσοστόμου (Κωνσταντίνου Μπαρμπέρη).

Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ. Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος.

Παρόντες πολλά μέλη της Ελληνο-Αιθιοπικής Κοινότητας, της Ελληνικής Παροικίας Αδδίς Αμπέμπα, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αιθιοπίας, η οικογένεια του εκλιπόντος, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Πατριαρχείου στην Αιθιοπία και στην Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου και του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Μίλησε για την προσωπικότητα και το πολύπλευρο πολυετές ιεραποστολικό έργο του π. Χρυσοστόμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, την καρποφόρα διακονία του στην Μητρόπολη Αξώμης, αλλά και για την αγάπη του προς τον παλαίφατο Αλεξανδρινό Θρόνο του Αγίου Μάρκου, τον οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση, θυσιαστικότητα, ζήλο και αφοσίωση για πολλές δεκαετίες, στηρίζοντας την Ελληνική Παροικία της Αιθιοπίας και του Τζιμπουτί σε δύσκολες εποχές.

“Είθε ο Κύριος της Ζωής Ιησούς Χριστός να αναπαύει εν σκηναίς δικαίων και αγίων την ψυχή του π. Χρυσοστόμου και να παρηγορήσει το ορθόδοξο ποίμνιο της Αιθιοπίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αξώμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων