20/09/2023 20/09/2023 Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Αζερμπαϊτζάν.  Θέση για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή έλαβε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Σε μία, βέβαια, περίοδο όπου η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 και με...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 9:15

Ο Μόσχας Κύριλλος για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Διαδώστε:
Ο Μόσχας Κύριλλος για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Αζερμπαϊτζάν. 

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή έλαβε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Σε μία, βέβαια, περίοδο όπου η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 και με τον ίδιο τον Προκαθήμενο να μην έχει καταδικάσει αυτή την κατάσταση, έρχεται η δήλωση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στην οποία σημειώνει ότι τη θέση της έντασης θα πρέπει να λάβουν οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην περιοχή.

Η δήλωση:

“Με πόνο στην καρδιά μου έλαβα την είδηση ​​για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, για τα πρώτα θύματα της νέας αντιπαράθεσης. Για δεκαετίες, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ειρήνης σε αυτήν την ευλογημένη γη, μαζί με τους πνευματικούς ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, προωθώντας τον διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και των λαών των δύο γειτονικών κρατών. Καταφέραμε να πετύχουμε πολλά και κυρίως να αποτρέψουμε την θρησκευτική κλιμάκωση της σύγκρουσης. Αυτές τις μέρες της νέας δοκιμασίας, προσεύχομαι στον Θεό το συντομότερο δυνατό η στρατιωτική δράση θα δώσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις και η ειρήνη να κυριαρχήσει στη γη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου όλοι οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας που ανήκουν, μπορούν να ζουν με ασφάλεια και να ασκούν ελεύθερα την πίστη των προγόνων τους”.

Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σύμφωνα με το ertnews.gr το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατιωτικά μέτρα που εφαρμόζει στην περιοχή του Καραμπάχ, συνεχίζονται με επιτυχία, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την παραπάνω αναφορά.

Οι αυτονομιστές στην αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δήλωσαν την Τρίτη ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι από 16 χωριά στην ορεινή περιοχή, έφυγαν μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων