21/09/2023 21/09/2023 Την Τετάρτη, 7η /20ην Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ρούζα του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν ως Προϊστάμενος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) κ. Τύχων με τον Αντιπρόσωπο της MISSIA Αρχιμανδρίτη π. Δομετιανού και μικρής ομάδος κληρικών και προσκυνητών επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος υπογράμμισε τη...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 20:37

Ιεροσόλυμα: Επισκέψεις από τα Πατριαρχεία Μόσχας και Σερβίας καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Επισκέψεις από τα Πατριαρχεία Μόσχας και Σερβίας καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος

Την Τετάρτη, 7η /20ην Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ρούζα του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν ως Προϊστάμενος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) κ. Τύχων με τον Αντιπρόσωπο της MISSIA Αρχιμανδρίτη π. Δομετιανού και μικρής ομάδος κληρικών και προσκυνητών επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος υπογράμμισε τη σημασία του Πανάγιου Τάφου ο οποίος διαφυλάττει την ενότητα της Ιερουσαλήμ και την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη συνεχεία ο Μακαριώτατος εδέχθη πολυπληθή ομάδα Ιερέων και Προσκυνητών από το Πατριαρχείο της Σερβίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως από την Εκκλησία της Ελλάδος και από ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας της Εκκλησίας της Κρήτης.


Ο ηγούμενος της Μονής Κουδουμά Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος μετά συνοδείας μοναχών της Μονής ταύτης και προσκυνητών εκ της κώμης Χάρακος, γενετείρας του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου.


Τον ηγούμενον της Μονής Κουδουμά και την συνοδείαν αυτού και τους Ιερείς της ενορίας Χάρακος π. Νεκτάριο και π. Γεώργιο εδέχθη κατ’ ιδίαν ο Μακαριώτατος και επέδωσεν εις αυτού στολή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου και εικόνα της Ιερουσαλήμ, επαινώντας το σημαντικό ποιμαντικό έργον, το οποίον ούτος επετέλεσε προς όφελος του ποιμνίου της Μητροπόλεως Πτολεμαίδος – Άκκρης, έπαινον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος και της γενετείρας αυτού. Υπογράμισε δε ότι ληταν αδόκητος ο θάνατος αυτού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων