06/10/2023 06/10/2023 Στην έδρα της Επισκοπής Σιρμίου, στο Σρέμσκι Κάρλοτβτσι, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Επισκόπου Σιρμίου κ. Βασιλείου.  Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Δοξολογία για την άφιξη του Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας. Στην ομιλία του ο Μαακριώτατος...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 9:23

Την Επισκοπή Σιρμίου επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Την Επισκοπή Σιρμίου επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας

Στην έδρα της Επισκοπής Σιρμίου, στο Σρέμσκι Κάρλοτβτσι, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Επισκόπου Σιρμίου κ. Βασιλείου. 

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Δοξολογία για την άφιξη του Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας. Στην ομιλία του ο Μαακριώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον Επίσκοπο κ. Βασίλειο ο οποίος μαζί με τους κληρικούς του έχουν επιδείξει σπουδαίο και αξιέπαινο έργο.

“Ο Επίσκοπος Βασίλειος εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και έχτισε όλα όσα είχαν καταστρέψει αυτοί θέλησαν να σβήσουν κάθε ίχνος Ορθοδοξίας”, επεσήμανε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος Σιρμίου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη Πορφύριο για την τιμή που έκανε να παραστεί στην τιμητική εκδήλωση, αλλά και όλους όσους του ευχήθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση των 45 χρόνων Αρχιερατείας. “Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς την αγάπη του λαού μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η προβολή ταινία με τη ζωή του Επισκόπου κ. Βασιλείου, μια παραγωγή του TV HRAM. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα και την ομιλία του Δημάρχου της πόλης ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για όλα όσα έχει προσφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων