10/10/2023 10/10/2023 Σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα των τακτικών εργασιών Της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα εκλεγούν τρεις Τιτουλάριοι Επίσκοποι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα των Μητροπολιτών και των Επισκόπων που εξελέγησαν. Θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών υπό των Σεβασμιωτάτων Προέδρων αυτών για...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 8:18

Δεύτερη ημέρα Ιεραρχίας: Εκλογή 3 Τιτουλάριων Επισκόπων – Τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα των νεοεκλεγέντων

Διαδώστε:
Δεύτερη ημέρα Ιεραρχίας: Εκλογή 3 Τιτουλάριων Επισκόπων – Τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα των νεοεκλεγέντων

Σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα των τακτικών εργασιών Της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα εκλεγούν τρεις Τιτουλάριοι Επίσκοποι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα των Μητροπολιτών και των Επισκόπων που εξελέγησαν.

Θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών υπό των Σεβασμιωτάτων Προέδρων αυτών για το εκκλησιαστικό έτος 2022-2023, θα συγκροτηθούν οι Συνοδικές Επιτροπές για τα έτη 2024-2027 και θα εξετασθούν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Η πρώτη ημέρα της Ιεραρχίας

Το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, μετά την εισήγηση του Μακαριωτάτου Προέδρου του Σώματος, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το Σώμα της Ιεραρχίας προέβη στην πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης, και στην εκλογή επτά βοηθών Επισκόπων.

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

 Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξελέγη ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, λαμβάνοντας 73 ψήφους.

Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, λαμβάνοντας 59 ψήφους.

Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, λαμβάνοντας 61 ψήφους.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τους τρεις νέους Μητροπολίτες (Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης)

Διαβάστε επίσης:

Η έναρξη της Ιεραρχίας 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα σελίδα για τις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης μετά τη σημερινή εκλογή των νέων Μητροπολιτών

Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής για την πλήρωση των τριών Μητροπόλεως το Σώμα της Ιεραρχίας διέκοψε για να συνέλθει εκ νέου το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή συνολικά επτά Βοηθών Επισκόπων.

Πρώτος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας.

Διαβάστε επίσης: Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης εξελέγη Επίσκοπος Τανάγρας

Δεύτερος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος υπηρετούσε ως Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων. 

Διαβάστε επίσης:

Επίσκοπος Σαλώνων εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης

Χαρμόσυνες καμπάνες στην Κατερίνη για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Σωτηριάδη σε Βοηθό Επίσκοπο Σαλώνων

Λίγο μετά την εκλογή με τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. ΓεώργιοΤρίτος κατά σειρά εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκοπος Ταλαντίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την εκλογή του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου

Ακολούθησε η εκλογή του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίοππων, Νεαπόλεως και Θάσου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ  διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών. 

Διαβάστε επίσης: Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος

Πέμπτος εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σκοπέλου.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκοπος Σκοπέλου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου

Η Ι.Μ. Χαλκίδος για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Ευσταθίου σε Βοηθό Επίσκοπο Σκοπέλου

Έκτος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Λακαιδεμονίας.

Διαβάστε επίσης: Επίσκοπος Λακαιδεμονίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος

Η εκλογική διαδικασία για την πρώτη ημέρα έκλεισε με την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Αγγελόπουλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως.

Διαβάστε επίσης: Επίσκοπος Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος

Διαβάστε ακόμη: Φωτογραφικά «κλικ» από την έναρξη της Ιεραρχίας 2023

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων