17/10/2023 17/10/2023 Δεν θα παραμείνει για πολύ στη Μόσχα ο Αρχιμναδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ, ο οποίος έως και την απέλασή του από τις βουλγαρικές αρχές πριν λίγες εβδομάδες ήταν επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σόφια, καθώς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου στις 11 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε ως επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ.  Χθες, Δευτέρα 16...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 11:49

Από τη Σόφια στην Ιερουσαλήμ ο Αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Από τη Σόφια στην Ιερουσαλήμ ο Αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ

Δεν θα παραμείνει για πολύ στη Μόσχα ο Αρχιμναδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ, ο οποίος έως και την απέλασή του από τις βουλγαρικές αρχές πριν λίγες εβδομάδες ήταν επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σόφια, καθώς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου στις 11 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε ως επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ. 

Χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, υποδέχθηκε τον π. Βασιανό στον οποίο και ευχήθηκε για τα νέα του καθήκοντα.

Στη συνέχεια της συνάντησης, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος και ο Αρχιμανδρίτης Βασιανός συζήτησαν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕΣ.

Διαβάστε επίσης: 

Η Βουλγαρία απέλασε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων