18/10/2023 18/10/2023 Ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χουσίου διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή για 30 ηλικιωμένους από τα κέντρα φροντίδας που συντονίζει. Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, συμμετείχαν και άτομα άνω των 90 ετών. Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τα μοναστήρια Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Χούσι, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο Dimitrie Cantemir, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Moreni και της...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 15:10

Ρουμανία: Προσκυνηματική εκδρομή 30 ηλικιωμένων από Οίκους Ευγηρίας Ορθόδοξου Φιλνθρωπικού Συλλόγου

Διαδώστε:
Ρουμανία: Προσκυνηματική εκδρομή 30 ηλικιωμένων από Οίκους Ευγηρίας Ορθόδοξου Φιλνθρωπικού Συλλόγου

Ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χουσίου διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή για 30 ηλικιωμένους από τα κέντρα φροντίδας που συντονίζει. Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, συμμετείχαν και άτομα άνω των 90 ετών.

Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τα μοναστήρια Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Χούσι, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο Dimitrie Cantemir, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Moreni και της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Alexandru Vlahuță, στην κομητεία Vaslui.

«Οι 30 ηλικιωμένοι από την Υπηρεσία Κοινοτικής Βοήθειας Ghermănești, τη Στέγη Ηλικιωμένων “Άγιος Γεώργιος” Gugești και τον Οίκο Ευγηρίας “Όσιος Καλλίνικος της Τσέρνικα” Vutcani, συνοδεύονταν σε αυτό το ταξίδι από το προσωπικό του Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Χουσίου. Για κάποιους από αυτούς ήταν το πρώτο προσκύνημα στη ζωή τους και αυτό τους έφερε πολλή χαρά και ελπίδα», δήλωσε ο π. Βλαντιμίρ Μπερεγόι, πρόεδρος του Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου.

Ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χουσίου έχει υπό την μέριμνά του την Υπηρεσία Κοινοτικής Βοήθειας, τους οίκους ευγηρίας, τις εγκαταστάσεις και τα κέντρα ημέρας για παιδιά, τις κινητές υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων, την κοινωνική καντίνα, την κατ’ οίκον φροντίδα καθώς και ιδιωτικό ασθενοφόρο. Διοργανώνει επίσης εκστρατείες και δράσεις για την υποστήριξη παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Φωτογραφία: Episcopia Hușilor

Με πληροφορίες από basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων