23/10/2023 23/10/2023 Τη συμπαράστασή του προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον βομβαρδισμό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα που στοίχησε τη ζωή σε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε βαθύτατα τις ψυχές των απανταχού Ορθοδόξων. Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 10:32

Συμπαράσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

Διαδώστε:
Συμπαράσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

Τη συμπαράστασή του προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον βομβαρδισμό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα που στοίχησε τη ζωή σε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε βαθύτατα τις ψυχές των απανταχού Ορθοδόξων.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, εκτός από την αναφορά στο τραγικό συμβάν, εύχεται και προσεύχεται προς τον Πανάγαθο Θεό όπως τάχιστα φέρει την ειρήνη στην Αγία Γη.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:

Με μεγάλη θλίψη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε το καταστροφικό συμβάν στις 20 Οκτωβρίου 2023, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας – τον παλαιότερο τόπο λατρείας της πόλης, που βρίσκεται στη συνοικία Ζαϊτούν – όπου πολλοί άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή.

Η απώλεια τουλάχιστον 18 ανθρώπινων ζωών και ο τραυματισμός πολλών άλλων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που στεγάζονταν σε αυτόν τον εκκλησιαστικό χώρο, είναι ένα πολύ θλιβερό περιστατικό που ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει, ακόμη πιο επιτακτικά, την ανάγκη προστασίας της ζωής και την ανάγκη να καλλιεργηθεί η ειρήνη και η κατανόηση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Σε αυτές τις θλιβερές στιγμές για όλους όσους επλήγησαν, προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό, τον Κύριο της Ειρήνης ( Ησαΐας 9, 5), να φέρει ταχεία θεραπεία στους τραυματίες, καθώς και παρηγοριά στις οικογένειες των πενθούντων.

Με αδελφική εν Χριστώ αγάπη ,

† ΔΑΝΙΗΛ
Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας 

Φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων