25/10/2023 25/10/2023 Το Πανρωσικό Επιστημονικό Κέντρο Αποκατάστασης Τέχνης που φέρει το όνομα του Ακαδημαϊκού Ι.Ε. Grabar στη Μόσχα, επισκέφθηκε χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.  Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε ειδική κλιματιζόμενη αίθουσα όπου τελεί υπό συντήρηση η εικόνα της Αγίας Τριάδας του Αντρέι Ρουμπλιόφ. Ενώπιον της εικόνας ο Πατριάρχης Μόσχας τέλεσε δέηση και εν συνεχεία την...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 11:24

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Πανρωσικό Επιστημονικό Κέντρο Αποκατάστασης Τέχνης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο Πανρωσικό Επιστημονικό Κέντρο Αποκατάστασης Τέχνης

Το Πανρωσικό Επιστημονικό Κέντρο Αποκατάστασης Τέχνης που φέρει το όνομα του Ακαδημαϊκού Ι.Ε. Grabar στη Μόσχα, επισκέφθηκε χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε ειδική κλιματιζόμενη αίθουσα όπου τελεί υπό συντήρηση η εικόνα της Αγίας Τριάδας του Αντρέι Ρουμπλιόφ. Ενώπιον της εικόνας ο Πατριάρχης Μόσχας τέλεσε δέηση και εν συνεχεία την προσκύνησε.

Ακολούθως η διακεκριμένη συντηρήτρια έργων Τέχνης κ. Skutte ενημέρωσε τον Αγιώτατο για την πρόοδο της αποκατάστασης της σπάνιας εικόνας της Θεοτόκου «Η Οδηγήτρια του Πσκοφ». Η εικόνα χρονολογείται στο τέλος του 13ου αιώνα – αρχές 14ου αιώνα και βρέθηκε στο Μουσείο Pskov από τη Μονή Snetogorsky · πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της εικόνας στο Μουσείο Pskov χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος επισκέφθηκε την έκθεση «Zaraisk: πόλη και κτήματα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων