28/10/2023 07/01/2024 Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στους Γόννους του Δήμου Τεμπών, όπου παρέστη στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. «Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της αποφασιστικότητας του ελληνικού έθνους να παραμείνει ελεύθερο με κάθε τίμημα, ανεξάρτητα από την ισχύ...
28 Οκτωβρίου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 15:27

Μήνυμα Μάξιμου Χαρακόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διαδώστε:
Μήνυμα Μάξιμου Χαρακόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στους Γόννους του Δήμου Τεμπών, όπου παρέστη στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της αποφασιστικότητας του ελληνικού έθνους να παραμείνει ελεύθερο με κάθε τίμημα, ανεξάρτητα από την ισχύ του αντιπάλου. Το μεγαλειώδες ΟΧΙ συνεχίζει να μας γεμίζει περηφάνεια για τα κατορθώματα των προγόνων μας και να μας διδάσκει το τι μπορεί να πετύχει ο ελληνισμός εφόσον είναι ενωμένος. Το μήνυμα της επετείου είναι σήμερα, μια εποχή πρωτοφανών διεθνών προκλήσεων, με δύο μεγάλους πολέμους ήδη να διεξάγονται στην ευρύτερη γειτονιά μας, πιο επίκαιρο από ποτέ. Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στους απανταχού της γης Έλληνες!», τόνισε ο  Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την μαθητική παρέλαση που παρακολούθησε μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη.

Η ευθύνη για τα νιάτα της πατρίδας

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε, επίσης, ότι «παρακολουθώντας τα νιάτα της πατρίδας μας να παρελαύνουν αναπτερώνεται η ελπίδα μας για το αύριο. Γι’ αυτά τα παιδία, για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, έχουμε την μεγάλη ευθύνη να δημιουργήσουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες ζωής. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που παράλληλα με τις απαραίτητες γνώσεις θα προάγει το ήθος και τις υψηλές αξίες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν στον τόπο τους, και γενναία κίνητρα για να δημιουργήσουν οικογένεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε την δημογραφική κρίση που απειλεί να μας εξαφανίσει από την ιστορία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων