30/10/2023 30/10/2023 Τη χειροτονία ενός νέου διακόνου, του μοναχού π. Νείλου, τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Σερβίας και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Ευαγγέλιο είναι ο λόγος του Χριστού και γι’...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 10:36

Πατριάρχης Σερβίας: Καλούμαστε να δώσουμε μαρτυρία για τον Χριστό

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Καλούμαστε να δώσουμε μαρτυρία για τον Χριστό

Τη χειροτονία ενός νέου διακόνου, του μοναχού π. Νείλου, τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος

Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Σερβίας και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Ευαγγέλιο είναι ο λόγος του Χριστού και γι’ αυτό είναι κανόνας και νόμος της ζωής για εμάς.

Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι απλό, απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, αλλά χρειάζεται να έχουμε μια φλογερή προσευχή, να προσπαθούμε να ζούμε με άσκηση και να είναι ζωντανή η πίστη μας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας είπε, επίσης, ότι στην εποχή μας ορισμένοι προσπαθούν να παρουσιάσουν έναν εκσυγρχονισμένο Χριστό, κατά τα δικά τους πρότυπα και τις δικιές τους ερμηνείες, ωστόσο “εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε χρέος να δώσουμε μαρτυρία για τον Χριστό και να μην εγκαταλείψουμε την Ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία Του”.

“Να δεχόμαστε τις δωρεές που λαμβάνουμε από τον Κύριο με ευγνωμοσύνη”, κατάληξε λέγοντας.

Βίντεο – Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων