02/11/2023 03/11/2023 Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εόρτασε και εφέτος τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Πατριαρχική εκκλησία του Αμπουκίρ, η οποία είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κύρο και Ιωάννη. Η εκκλησία χτίστηκε σε χώρο που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Πατριάρχη και λειτουργεί για περισσότερα από 100 χρόνια. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός,...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 0:35

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Διαμανού

Διαδώστε:
Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Διαμανού

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εόρτασε και εφέτος τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Πατριαρχική εκκλησία του Αμπουκίρ, η οποία είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κύρο και Ιωάννη.

Η εκκλησία χτίστηκε σε χώρο που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Πατριάρχη και λειτουργεί για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Επίτροπος της Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Ισαάκ, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής.

Παρέστησαν ο Πλοίαρχος και Σύνδεσμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το Αιγυπτιακό, κ. Κώστας Βαρουξής μετά της συζύγου του, επίσης Πλοιάρχου Αγγελικής και συμπάροικοι από την Αλεξάνδρεια.

Ο Ιερός Ναός απέχει μία ώρα από το κέντρο της Αλεξάνδρειας, σε ένα παραθαλάσσιο χωριό που κάποτε έσφυζε από Έλληνες.

Η περιοχή αυτή στην οποία ανεγέρθη ο ναός ήταν η αρχαία Κάνωπος, αλλά σύμφωνα με την παράδοση μετονομάστηκε σε Αμπουκίρ, από την ένωση των δύο λέξεων «Αμπού
Κιρ» (πάτερ Κύρος), καθώς εκεί έζησε ο σημερινός Άγιος της Εκκλησίας μας προερχόμενος από την Αλεξάνδρεια τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων