10/11/2023 10/11/2023 Επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την ίδρυση του περιοδικού “Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία” – Επίσημο Δελτίο του Πατριαρχείου Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο του Πατριαρχείου. Της εκδήλωσης προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό προεξάρχοντος του Επισκόπου Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ. Ακολούθησε η τέλεση μνημοσύνου για τους συντάκτες του περιοδικού που...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 8:34

150 χρόνια ζωής και προσφοράς του περιοδικού “Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία”

Διαδώστε:
150 χρόνια ζωής και προσφοράς του περιοδικού “Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία”

Επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την ίδρυση του περιοδικού “Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία” – Επίσημο Δελτίο του Πατριαρχείου Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο του Πατριαρχείου.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό προεξάρχοντος του Επισκόπου Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ. Ακολούθησε η τέλεση μνημοσύνου για τους συντάκτες του περιοδικού που έχουν φύγει από ζωή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του περιοδικού και στην προσφορά του στην εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επίσης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στην τρέχουσα σημασία του περιοδικού, το οποίο περιέγραψε ως “το κεντρικό μέσο γραπτής ενημέρωσης που αντανακλά περιοδικά τα μεγάλα γεγονότα, το δυναμισμό και τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας”.

Στο τέλος της επετειακής εκδήλωσης ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας προσέφερε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συντελεστές του περιοδικού.

Φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων