10/11/2023 10/11/2023 Σήμερα, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου (1840-1924), ο οποίος κοιμήθηκε στην Κέρκυρα, ως πρόσφυγας, ξεριζωμένος από τον τόπο του. Με αφορμή την εορτή του Αγίου Αρσενίου η Pemptousia TV, σας προτείνει να δείτε αφιερώματα από το On Demand περιεχόμενο της ψηφιακής τηλεόρασης.  Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, στην...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 11:59

Αφιέρωμα της Pemptousia TV στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη

Διαδώστε:
Αφιέρωμα της Pemptousia TV στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη

Σήμερα, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου (1840-1924), ο οποίος κοιμήθηκε στην Κέρκυρα, ως πρόσφυγας, ξεριζωμένος από τον τόπο του. Με αφορμή την εορτή του Αγίου Αρσενίου η Pemptousia TV, σας προτείνει να δείτε αφιερώματα από το On Demand περιεχόμενο της ψηφιακής τηλεόρασης. 

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, στην Εκάλη, υπάρχει παρεκκλήσιο, στο βορινό κλίτος του ναού, αφιερωμένο στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Παρακολουθήστε στο ON Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv το αφιέρωμα στον Ναό της Αγίας Μαρίνας, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν στις 15 Αυγούστου του 1937 από τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Για την ιστορία του και για το παρεκκλήσιο του Αγίου Αρσενίου μιλά στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο π. Γεώργιος Τσιμπουξής.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το αφιέρωμα:

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία φυλάσσεται απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Στο ON Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv παρακολουθήστε το αφιέρωμα στον ναό, στον οποίο επίσης φυλάσσονται επίσης Ιερές Εικόνες της Παναγίας και Αγίων, τις οποίες έφεραν στην Νέα Ιωνία Μικρασιάτες πρόσφυγες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων