11/11/2023 12/11/2023 Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, με την ιδιότητα του Εκπροσώπου Τοποτηρητή, ιερούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος παλαιόθεν και έως τώρα, κοσμεί το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 7:46

«Το ιερό και το άγιο να γίνουν όραμά μας» προέτρεψε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Διαδώστε:
«Το ιερό και το άγιο να γίνουν όραμά μας» προέτρεψε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, με την ιδιότητα του Εκπροσώπου Τοποτηρητή, ιερούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος παλαιόθεν και έως τώρα, κοσμεί το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρόσωπο και το μαρτύριο του Αγίου Μηνά ιχνογράφησε, στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας. Υπενθύμισε δε ότι αποστολή της Εκκλησίας είναι να μένει μέσα στους αιώνες «εργαστήρι αγιότητας».

Ο Σεβασμιώτατος τελείωσε το κήρυγμά του με την ενθουσιώδη προτροπή, η οποία μάλιστα «αγκαλιάστηκε» από το θερμό χειροκρότημα του εκκλησιάσματος: να αναστήσουμε την πατρίδα μας, που λόγω της υπογεννητικότητας μυρίζει θάνατο, να τής δώσουμε νέα πνοή! Το ιερό και το άγιο να γίνουν όραμά μας».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα στο ακόλουθο αρχείο ήχου:

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων