21/11/2023 21/11/2023 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού χοροστάτησε και ιερούργησε σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος υπό του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νικάνορος Καραγιάννη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Κηφισιάς, Εκάλης-Νέας Ερυθραίας και ιερέων της περιοχής. Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 19:53

Ο Κηφισίας Κύριλλος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού

Διαδώστε:
Ο Κηφισίας Κύριλλος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού χοροστάτησε και ιερούργησε σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος υπό του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νικάνορος Καραγιάννη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Κηφισιάς, Εκάλης-Νέας Ερυθραίας και ιερέων της περιοχής.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο ιστορικό της σημερινής μεγάλης Θεομητορικής εορτής και εστιάζοντας στο νόημα και τη θεολογική σημασία της, τόσο μέσα από την υμνολογία και την Αγία Γραφή, όσο και από τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε πολυμελής γυναικείος βυζαντινός χορός συναποτελούμενος από ιεροψάλτριες και μοναχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων