28/06/2019 28/06/2019 Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ξεκινά να κτίσει ένα νέο Ιεραποστολικό Κέντρο “Νικόδημος Σαρίκας”, το τρίτο στην Τανζανία μετά την Ιρίγγα και το Μορογκόρο. Ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 15 χρόνια ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ....
28 Ιουνίου, 2019 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 19:12

Νέο Ιεραποστολικό Κέντρο: Το 3ο στην Τανζανία

Διαδώστε:
Νέο Ιεραποστολικό Κέντρο: Το 3ο στην Τανζανία

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ξεκινά να κτίσει ένα νέο Ιεραποστολικό Κέντρο “Νικόδημος Σαρίκας”, το τρίτο στην Τανζανία μετά την Ιρίγγα και το Μορογκόρο.

Ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 15 χρόνια ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί και 34 Ιεροί Ναοί, οι ανάγκες όμως είναι ακόμη πολύ μεγάλες λόγω της πλούσιας ιεραποστολικής καρποφορίας!

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´, μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού και της θεμελίωσης αναφέρθηκε στον πρώτο Ιεραπόστολο της Τανζανίας, τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο Σαρίκα, ο οποίος κατήχησε και βάπτισε τους πρώτους ιθαγενείς ορθόδοξους Τανζανούς πριν από σχεδόν 80 χρόνια!

Παρακαλούμαστε όλοι εμείς να σταθούμε δίπλα σε αυτή τη νέα προσπάθεια για τη δημιουργία του πρώτου Ιεραποστολικού Κέντρου στην πρωτεύουσα της Τανζανίας στο Ντάρ ες Σαλαάμ, η οποία θα κοστίσει 25.000 €.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος γεννήθηκε το 1965. Υπηρέτησε την ιεραπόστολή στην Αφρική και την Ασία από την δεκαετία του 1990, ενώ το 2002 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Καμερούν. Από το 2004 διακονεί στην Τανζανία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων