30/11/2023 30/11/2023 Τον Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα η Εκκλησία, με πάνω από 40 χιλιάδες Κυπρίους να γιορτάζουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα στατιστικής του 2011, το όνομα αυτό είναι δεύτερο κατά σειρά. Η ελεύθερη Κύπρος τιμά σήμερα τον Πρωτόκλητο Ανδρέα, ωστόσο το μυαλό και η σκέψη βρίσκεται και στους κατεχόμενους ναούς που...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 13:07

Η Κύπρος τιμά τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

Διαδώστε:
Η Κύπρος τιμά τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

Τον Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα η Εκκλησία, με πάνω από 40 χιλιάδες Κυπρίους να γιορτάζουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα στατιστικής του 2011, το όνομα αυτό είναι δεύτερο κατά σειρά.

Η ελεύθερη Κύπρος τιμά σήμερα τον Πρωτόκλητο Ανδρέα, ωστόσο το μυαλό και η σκέψη βρίσκεται και στους κατεχόμενους ναούς που φέρουν το όνομα του μαθητή του Κυρίου. Ναοί που στενάζουν από την σκλαβιά χρόνων.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στην εορτή στον Συνοικισμό Φρενάρους

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Νοεμβρίου 2023 ο εόρτιος πανηγυρικός εσπερινός στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον Συνοικισμό Φρενάρους.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συμπαραστούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Λάρνακα

Χθες, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού του Αποστόλου Ανδρέου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Φέτος λιτανεύτηκε και το ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα το οποίο βρίσκεται από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου προς ευλογία των πιστών από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων