02/12/2023 02/12/2023 Από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού μεταδόθηκε ζωντανά, σήμερα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού. Προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η χειροτονία...
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 6:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2023 - 11:07

Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Οσίου Πορφυρίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού – Έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Οσίου Πορφυρίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού – Έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού μεταδόθηκε ζωντανά, σήμερα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού. Προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η χειροτονία του κ. Μάριου Πιττάλη σε διάκονο.

Έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Πορφύριο.

Ακόμη στις 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής με Βυζαντινούς Ύμνους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος ψηφιακού δίσκου με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Πορφυρίου από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία από την Ελλάδα. Μετά το πέρας της συναυλίας θα πωλείται ο νέος μοναδικός ψηφιακός δίσκος με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Πορφυρίου μαζί με το βιβλιαράκι που εμπεριέχει αυτόν. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Πορφυρίου.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου.

Ο Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής θα παραμένει ανοικτός έως τις 9:00μ.μ.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων