07/12/2023 07/12/2023 Ο πρώτος σκοπός του ζευγαριού στον γάμο είναι ο άνθρωπος, μέσω της συζυγίας, να γίνει τέλειος – τελειώνεται μέσω της συζυγίας. Υπερβαίνει τον εαυτό του, μας έχετε πει. Πού όμως τελειώνεται; Πώς γίνεται τέλειος μέσα στον γάμο; Έχετε αναφέρει ότι το «θέλω να βρω μια καλή γυναίκα δεν είναι και το πιο σωστό» και ίσως θα...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 11:06

Καρδιακός Λόγος- Να βρω μια καλή γυναίκα ή ένα στραβόξυλο για να σωθώ

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος- Να βρω μια καλή γυναίκα ή ένα στραβόξυλο για να σωθώ

Ο πρώτος σκοπός του ζευγαριού στον γάμο είναι ο άνθρωπος, μέσω της συζυγίας, να γίνει τέλειος – τελειώνεται μέσω της συζυγίας. Υπερβαίνει τον εαυτό του, μας έχετε πει. Πού όμως τελειώνεται; Πώς γίνεται τέλειος μέσα στον γάμο; Έχετε αναφέρει ότι το «θέλω να βρω μια καλή γυναίκα δεν είναι και το πιο σωστό» και ίσως θα είναι καλύτερο να βρω ένα στραβόξυλο, να μου κάνει τον βίο αβίωτο. Τότε δεν κάθομαι στο ράφι ελεύθερος και ωραίος; Και αυτό που έλεγε ο Άγιος Παΐσιος «αν ένας καλός πάρει μια κακή θα υπάρχει ισορροπία»; Μα αυτό δεν είναι γάμος, είναι μαρτύριο.

Οι απαντήσεις σε ερωτήματα νέων κατά την περίοδο του αρραβώνα και του γάμου στη συζήτηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου με τον Νικόλαο Γκουράρο.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων