08/12/2023 09/12/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τυχικού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Μέσανα της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία άγει επίσης τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός. Στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Τυχικός, επικουρούμενος από...
08 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2023 - 1:34

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τυχικού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Μέσανα της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία άγει επίσης τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός.

Στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Τυχικός, επικουρούμενος από τον Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Αρσινόης κ. Παγκράτιο, καθώς και από αρκετούς ιερείς και διακόνους.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος,

Επίσης παρέστησαν η έπαρχος Πάφου κα Μαίρη Λάμπρου και πλήθος πιστών.

Κατά τον πατρικό λόγο του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός αναφέρθηκε στη ζωή και την δράση του Αποστόλου Τυχικού, ο οποίος ακολούθησε πιστά τον Απόστολο των Εθνών Παύλο και συνέβαλε στη διάδοση του Χριστιανισμού στο νησί. Ακολούθησε λιτανεία της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Τυχικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η κοινότητα των Μεσάνων παρέθεσε δεξίωση προς τιμή του Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού.

Ο Πανιερώτατος δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την εκτίμηση προς το πρόσωπό του, ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία τους στην μικρή κοινότητα των Μεσανών και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ο Άγιος Τυχικος να ευλογεί όλους.

Στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στην πατρική του οικία στον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, στον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης κ. Παγκράτιο, στον Επίσκοπο Αμαθούντος κ, Νικόλαο και στη συνοδεία τους. Εκεί, μέλη της οικογένειας του, του επεφύλαξαν έκπληξη, καθώς του προσέφεραν τούρτα για τα γενέθλια του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων