20/12/2023 20/12/2023 Με θέμα: «Η Επιθετικότητα στα Παιδιά», πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, στις 17 Δεκεμβρίου 2023. Ομιλήτρια ήταν η Ψυχολόγος MSc. – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κ. Χρυσούλα Σαρρή. Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Αλέξιος, προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Ρηγίνου, τονίζοντας το πόσο επίκαιρο είναι...
Ενορίες : Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 18:08

Η 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Διαδώστε:
Η 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Με θέμα: «Η Επιθετικότητα στα Παιδιά», πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, στις 17 Δεκεμβρίου 2023. Ομιλήτρια ήταν η Ψυχολόγος MSc. – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κ. Χρυσούλα Σαρρή.

Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Αλέξιος, προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Ρηγίνου, τονίζοντας το πόσο επίκαιρο είναι το ζήτημα της βίας μεταξύ των παιδιών στην εποχή που διανύουμε.

Το κύριο κομμάτι της ομιλίας ξεκίνησε με τη φύση της επιθετικότητας, τα είδη και τις αιτίες εμφάνισής της, βάσει θεωρητικών της Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής και της Ανθρωπολογίας. Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στους ρόλους του θύτη, του θύματος και των παρατηρητών, στην εμφάνισή της κατά την ανάπτυξη του παιδιού και στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο φύλα ως προς την εκδήλωσή της.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στα κυριότερα είδη επιθετικότητας που μπορούν να απαντηθούν στα παιδιά, όπως οι εκρήξεις θυμού, ο εκφοβισμός, η λεκτική βία, η επιδεικτική συμπεριφορά και η εικονική βία. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ο καίριος ρόλος που διαδραματίζουν οι γονείς στην εμφάνιση της βίας ως σύμπτωμα στα παιδιά, αποτελώντας τα σημαντικότερα πρότυπα διαπαιδαγώγησης, οι οποίοι ωστόσο χρειάζονται συστηματική συμβουλευτική καθοδήγηση για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους με λειτουργικό τρόπο. Δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν φυσικά και κάποιες τεχνικές, οι οποίες έχουν φανεί κατά καιρούς αποτελεσματικές στην περιστολή της επιθετικότητας στα παιδιά.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε καθ’ όλα επιτυχής και η πρόσκληση στην ομιλήτρια ανανεώθηκε για τη Σχολή Γονέων που θα λειτουργήσει εκ νέου την επόμενη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων