29/12/2023 30/12/2023 Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Θεογεννήτορος» εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας Μπουκόμπας στην Τανζανία την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους κληρικούς των Ενοριών της πόλεως Μπουκόμπας, τον ιερομόναχο π. Χρυσόστομο,...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2023 - 21:36

Η εορτή της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Θεογεννήτορος» στην Τανζανία

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Θεογεννήτορος» στην Τανζανία

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Θεογεννήτορος» εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας Μπουκόμπας στην Τανζανία την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους κληρικούς των Ενοριών της πόλεως Μπουκόμπας, τον ιερομόναχο π. Χρυσόστομο, τους ιερείς π. Σπυρίδωνα, π. Λουκά, π. Παΐσιο, π. Ιωσήφ και τον Διάκονο Ντάτιο.

Έψαλλαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής και συμμετείχαν πιστοί από την πόλη και την Ενορία του Μεγάλου Ψαρά Καλομπέρας.

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Θεογεννήτορος» εορτάζεται διότι οι αδελφές προέρχονται από την Ιερά Μονή Θεογεννήτορος Μόχου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου στην Κρήτη, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη Αποστόλου Αποστολάκη.

Από την ίδια Μονή βρίσκονται μοναχές στην Νότιο Αφρική και την Κένυα με την φροντίδα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων