02/01/2024 02/01/2024 Η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας,εορτάσθηκε χθες  σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό Ιερέων...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 19:02

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου στην Ελευθερούπολη

Η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας,εορτάσθηκε χθες  σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως. Αντί Θείου κηρύγματος, στην ώρα του κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου μας «Eπί τη Aνατολή του Νέου Έτους».

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει και ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φιλίππου Αναστασιάδη με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Ελευθερούπολης, του Διοικητή της Μονάδας MLRS, των Διοικητών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης, λοιπών εκπροσώπων Πολιτιστικών φορέων της πόλεως και ευλαβών χριστιανών της πόλεως.

Η Πρώτη του Έτους στην Ελευθερούπολη 2024

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων