03/07/2019 03/07/2019 Στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων μετέβη το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο πανηγυρίζων Ιερό παρεκκλήσιο του Μοναστηριού της Παναγίας των Βλαχερνών. Ο Ναός αυτός βρίσκεται λίγα μετρά πιο μακριά από το μοναστήρι εκεί όπου...
03 Ιουλίου, 2019 - 17:08

Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο της Ι.Μ. Μεταμ. Σωτήρος Καμένων Βούρλων

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο της Ι.Μ. Μεταμ. Σωτήρος Καμένων Βούρλων

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων μετέβη το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο πανηγυρίζων Ιερό παρεκκλήσιο του Μοναστηριού της Παναγίας των Βλαχερνών.

Ο Ναός αυτός βρίσκεται λίγα μετρά πιο μακριά από το μοναστήρι εκεί όπου τη νύχτα φωτίζει ο μεγάλος σταυρός.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της εορτής της καταθέσεως τής Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας των προσκυνητών και στη συνέχεια εν πομπή κλήρος και λαός μετέφεραν και πάλι την Ιερά Εικόνα και το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης, το οποίο κατέχει η Μονή ως ανεκτίμητο Πνευματικό θησαυρό, από το Ιερό Παρεκκλήσιο στο Ιστορικό καθολικό της Μονής, όπου εψάλη ευχαριστήριος δέησις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων