04/07/2019 04/07/2019 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιταλία. Τα 45 λεπτά που βρέθηκε μαζί του σφραγίστηκαν θα έλεγε κανείς όταν ο Ρώσος Πρόεδρος δώρισε την εικόνα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Πάπα αλλά και μια Ορθόδοξη ταινία για τον Μιχαήλ Άγγελο με...
04 Ιουλίου, 2019 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2019 - 22:25

Εικόνα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου έδωσε ο Πούτιν στον Πάπα

Διαδώστε:
Εικόνα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου έδωσε ο Πούτιν στον Πάπα

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιταλία.

Τα 45 λεπτά που βρέθηκε μαζί του σφραγίστηκαν θα έλεγε κανείς όταν ο Ρώσος Πρόεδρος δώρισε την εικόνα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Πάπα αλλά και μια Ορθόδοξη ταινία για τον Μιχαήλ Άγγελο με τίτλο “το αμάρτημα” διάσημου Ρώσου σκηνοθέτη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πάπας συζήτησαν ζητήματα της διεθνούς ατζέντας με επίκεντρο την κατάσταση στη Συρία, την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στο Βατικανό, και από αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ότι η συνάντηση ήταν καθαρά μια συνάντηση περισσότερο πολιτική με θέματα κοινωνικής φύσεως που απασχολούν την ανθρωπότητα .
Ο Πάπας βεβαίως δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο για θέματα που αφορούν την ζωή της καθολικής εκκλησίας στη Ρωσία.

Ο Πάπας δέχτηκε με χαρά όπως μετέδωσαν τα διεθνή μέσα το δώρο του Πούτιν, την εικόνα δηλαδή με τους αποστόλους Πέτρο και Παύλο, καθώς και ένα DVD της ταινίας Sin της Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Κοντσαλόφσκι για τον Μιχαήλ Άγγελο.

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως πρόκειται για πολύ καλή ταινία κι ευχήθηκε στον Ποντίφικα να βρει χρόνο να τη δει.
Με τη σειρά του, ο Πάπας έδωσε στον Πούτιν ένα χειρόγραφο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης και ένα επίσημο μετάλλιο για το έκτο έτος του στην Αγία Έδρα που σηματοδοτεί παράλληλα και την 100η επέτειο από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακόμη του έδωσε μια χαλκογραφία του 1774 που απεικονίζει την πλατεία του Αγίου Πέτρου από τον Giuseppe Vasi, λέγοντας στον Πούτιν πως εύχεται να μην «ξεχάσει τη Ρώμη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων