17/01/2024 18/01/2024 Μετά την αποκάλυψη της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε σε ανακοίνωση έκτακτης συνεδρίασης με θέμα : “Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατομών του ίδιου φύλου.” Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει ότι, Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 23:03
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 8:42

Συνέρχεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διαδώστε:
Συνέρχεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Μετά την αποκάλυψη της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε σε ανακοίνωση έκτακτης συνεδρίασης με θέμα : “Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατομών του ίδιου φύλου.”

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει ότι,

Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν στο συνοδικό μέγαρο Αθηνών με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί Ιεράρχες προχώρησαν σε ανακοινώσεις και ψηφίσματα αλλά και δημόσιες εμφανίσεις στα ΜΜΕ κατά τις οποίες εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετά μεγάλη πίεση για την σύγκληση της Ιεραρχίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων