19/01/2024 19/01/2024 Στις 27 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Όμως εφέτος, δεν θα εορτάσει ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας και σεβόμενος την μνήμην του αοιδίμου και εν Ουρανοίς αυλιζομένου, Μητροπολίτου...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 11:55

Δεν θα εορτάσει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Δεν θα εορτάσει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Στις 27 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Όμως εφέτος, δεν θα εορτάσει ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας και σεβόμενος την μνήμην του αοιδίμου και εν Ουρανοίς αυλιζομένου, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος προ ολίγων ημερών, μετέστη προς την αιώνιον και μακαρίαν ζωήν.

Ο Σεβασμιώτατος, θα τελέσει το βράδυ της Παρασκευής, προς Σάββατο, 26 προς 27 Ιανουαρίου 2024, ιερά Αγρυπνία, όπως κάθε Παρασκευή, στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

“Όπως, τυγχάνει, τοις πάσι γνωστόν, ο Σεβασμιώτατος, αντί προσφοράς δώρων, τα οποία ούτως η άλλως δεν δέχεται, παρακαλεί, να ενισχύσουν οι ευσεβείς Χριστιανοί, το Συσσίτιον της Ιεράς Μητροπόλεως «Άρτος Αγάπης», η τον τηλεοπτικόν Σταθμόν της Ιεράς Μητροπόλεως, «ΛΥΧΝΟΣ»”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων