23/01/2024 23/01/2024 Την κάθετη αντίθεσή της προς την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση “γάμου” μεταξύ ομοφύλων εξέφρασε με μια ηχηρή ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 20:45

Η συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (BINTEO)

Διαδώστε:
Η συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (BINTEO)

Την κάθετη αντίθεσή της προς την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση “γάμου” μεταξύ ομοφύλων εξέφρασε με μια ηχηρή ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να στείλει Επιστολές προς τους Βουλευτές, να διαβαστεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου Εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας και να μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο, ενώ θα εξουσιοδοτήσει και τους Μητροπολίτες κάθε επαρχίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας.

  • Ιερά Σύνοδος – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος
  • Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης, Σβετλάνα Λεβίτσκι, Νίκος Οικονόμου
  • Τεχνική κάλυψη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

 

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος έκανε την σχετική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και διάβασε το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο ομοφύλων και τις θέσεις της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων