06/10/2020 06/10/2020 Την ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά και άλλες παρόμοιες δράσεις του καθεστώτος Ερντογάν, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Εκκλησίες για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή (CMEP). Η CMEP επιβεβαιώνει και στηρίζει την πρόσφατη παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς...
06 Οκτωβρίου, 2020 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 9:23

CMEP: Ανησυχία για τις διώξεις των Χριστιανών στην Τουρκία

Διαδώστε:
CMEP: Ανησυχία για τις διώξεις των Χριστιανών στην Τουρκία

Την ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά και άλλες παρόμοιες δράσεις του καθεστώτος Ερντογάν, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Εκκλησίες για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή (CMEP).

Η CMEP επιβεβαιώνει και στηρίζει την πρόσφατη παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τα Ηνωμένα Έθνη, με την οποία ζητείται να λογοδοτήσει η Τουρκία για “την ακραία κατάχρηση της ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς και των ζωντανών χριστιανικών κοινοτήτων στην Τουρκία”
«Ως οργανισμός που ενδιαφέρεται βαθιά για τη βιωσιμότητα της χριστιανικής κοινότητας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ανησυχούμε για την πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τον αντίκτυπό της θα έχει στη χριστιανική κοινότητα στην Τουρκία και στην Ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα σε όλη τη Μέση Ανατολή” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι Εκκλησίας για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1984 και στην οποία συμμετέχουν 29 εθνικές εκκλησιαστικές κοινότητες. Στόχος της είναι ενθαρρύνει τις πολιτικές των ΗΠΑ, στην προώθηση της επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Η CMEP εργάζεται για να κινητοποιήσει τους χριστιανούς των ΗΠΑ να υιοθετήσουν μια πολιτική που υποστηρίζει την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων