21/12/2020 21/12/2020 Σε κέντρο συνάντησης μουσουλμάνων νέων από ολόκληρη της Τουρκία, έχει μετατράψει την Αγία Σοφία το Τουρκικό Ίδρυμα Νεολαίας, το οποίο διοργανώνει κάθε εβδομάδα πρωινή προσευχή στο σύμβολο αυτό της Ορθοδοξίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, από την ημέρα που άνοιξε και πάλι η Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή στις 24 Ιουλίου, οι πρωινές...
21 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2020 - 7:59

Η Αγία Σοφία, κέντρο προσευχής για τη μουσουλμανική νεολαία

Διαδώστε:
Η Αγία Σοφία, κέντρο προσευχής για τη μουσουλμανική νεολαία

Σε κέντρο συνάντησης μουσουλμάνων νέων από ολόκληρη της Τουρκία, έχει μετατράψει την Αγία Σοφία το Τουρκικό Ίδρυμα Νεολαίας, το οποίο διοργανώνει κάθε εβδομάδα πρωινή προσευχή στο σύμβολο αυτό της Ορθοδοξίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, από την ημέρα που άνοιξε και πάλι η Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή στις 24 Ιουλίου, οι πρωινές προσευχές των νέων δεν έχουν σταματήσει και αποτελούν ένα σύμβολο για την τουρκική νεολαία.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της πανδημίας, έχει περιοριστεί ο αριθμός των νέων που μπορούν να συμμετάσχουν και πως τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα
Όπως αναφέρει ο επαρχιακός πρόεδρος του Ιδρύματος στην Κωνσταντινούπολη, Εμρουλά Σανλάν οι νέοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην Αγία Σοφία, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή μετέφεραν το κέντρο των πρωινών προσευχών του αλλά και άλλες δραστηριότητες “στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων