30/03/2023 30/03/2023 Συνεχίζει να μιλά για την Αγία Σοφία ο Πρόεδρος της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του. Ο Ερντογάν δεν παραλείπει να αναφέρεται στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του. Σε συνέντευξή του χθες σε τουρκικά ΜΜΕ, επιτέθηκε στην Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργό Εσωτερικών...
30 Μαρτίου, 2023 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 14:09

Η Αγία Σοφία στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν

Διαδώστε:
Η Αγία Σοφία στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν

Συνεχίζει να μιλά για την Αγία Σοφία ο Πρόεδρος της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του.

Ο Ερντογάν δεν παραλείπει να αναφέρεται στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του. Σε συνέντευξή του χθες σε τουρκικά ΜΜΕ, επιτέθηκε στην Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, και στον Τεμέλ Καραμολάογλου, πρόεδρο του Κόμματος Ευτυχίας, οι οποίοι τον έχουν επικρίνει για αυτήν την μετατροπή, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Η κυρία Μεράλ ( Ακσενέρ) έλεγε πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Φαντάζομαι η κυρία Μεράλ είδε το προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή μου. Την ανοίξαμε ναι την ανοίξαμε.!

O Kαραμολάογλου λέει πως θα μπορούσε μέρος της Αγίας Σοφίας να γίνει μουσείο. Άκουσες ή διάβασες στη διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή να αναφέρεται στην Αγιά Σοφιά ως μουσείο; Σε ποιο βιβλίο το διάβασες αυτό;», υπογράμμισε.

 

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων